Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Leerling niet beschermd tegen hepatitis B

Door geldgebrek van de opleiding zijn leerlingverpleegkundigen en -verzorgenden onvoldoende gevaccineerd tegen hepatitis B. Dat meldt de Arbeidsinspectie in het Signaleringsrapport beroepsziekten 2006.
Leerling niet beschermd tegen hepatitis B

 
In het rapport, opgesteld door het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten (NCvB) in opdracht van de Arbeidsinspectie is het jaren bekend dat mbo-‘ers en hbo-v’ers vóór aanvang van de stage ingeënt moeten zijn tegen hepatitis B. Dit is verplicht volgens de arbowetgeving, omdat zorgverleners tot een risicogroep behoren met betrekking tot hepatitisbesmetting.
 
Kosten
Omdat de vaccinatie moet plaatsvinden voorafgaand aan het stagelopen, zijn opleidingen verantwoordelijk voor de vaccinatie. De kosten zijn dan voor de opleiding, maar omdat veel mbo- en hbo-v’s geen budget hebben voor inentingen, laten zij het aan eigen initiatief van de studenten over. Medische studenten krijgen hun vaccinatie betaald door de universiteit.
 


Redactie Nursing

Eén reactie

  • no-profile-image

    Paul den Hartogh (Den Haag)

    "Er is geen geld..." Maar elders in dit website lees ik, dat er vette winsten gemaakt worden door ziekenhuizen en pharmaceutische bedrijven. De leerling is weer eens de pineut, en de rijken vullen hun zakken. Het oude ziekenfondsstelsel had NOOIT afgeschaft mogen worden omwille van de privatisering (ons opgelegd door Brussel!).

Of registreer je om te kunnen reageren.