Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Proef met 24-uurs traumazorg van start

Traumacentra van een aantal universitaire ziekenhuizen in ons land starten met een proef voor nachtelijke traumaheli-hulp.
 

Het doel van de proef is vast te stellen hoeveel behoefte er is aan een mobiel medisch- en verpleegkundig team in de avond en nacht. Ook wordt gekeken naar de bruikbaarheid van de helikopter in het donker. Woensdag aanstaande gaat de testperiode van start.
 
Invloed
De proef loopt één jaar en de eerste resultaten van het onderzoek worden eind volgend jaar bekend gemaakt, meldt het UMC St Radboud . Samen met de traumacentra van de universitaire ziekenhuizen in Amsterdam, Rotterdam en Groningen doet het Radboud mee aan de proef.  De uitkomsten daarvan zullen van invloed zijn op het overheidsbesluit wel of niet 24 uur per dag mobiele teams in te zetten voor heel Nederland.
 
Uitbreiding
Minister van Volksgezondheid Hans Hoogervorst (VVD) gaf in april vorig jaar aan dat de inzet van de traumateams moest worden uitgebreid. Hij stelde daarvoor 2,5 miljoen euro beschikbaar. Al in 2001 vond een meerderheid van de Tweede Kamer dat de werktijden van de traumateams moesten worden uitgebreid.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.