Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Schurft in verzorgingshuis Assen

ASSEN - Verzorgingstehuis Anholt in Assen heeft vier van de acht afdelingen gesloten in verband met de huidziekte schurft.

De ziekte is afkomstig van een persoon die behandeld is in het Wilhelminaziekenhuis in Assen. Vier bewoners van het tehuis zijn daadwerkelijk besmet. Vijf personeelsleden vertonen ziekteverschijnselen die overeenkomen met de zeer besmettelijke aandoening.
 
Schoonmaakbeurt
Donderdagochtend krijgt het gebouw een grondige schoonmaakbeurt. Verder wordt kleding schurftmijtvrij gemaakt en krijgen tweehonderd mensen in het tehuis uit voorzorg medicijnen om de ziekte in de kiem te smoren.
 
Geen bezoek
Volgens manager H. Fokkens mogen de bewoners van deze afdelingen ook geen bezoek ontvangen. Mensen die op de afdelingen moeten zijn, worden in pakken gehesen voordat zij de afdelingen betreden. Vrijdag hoopt Fokkens alles weer onder controle te hebben.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.