Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Utrecht krijgt eigen kwaliteitsplatform zorg

De zorg in Utrecht krijgt een platform voor kwaliteitsverbetering. Dinsdag aanstaande start een nieuw netwerk voor verpleegkundigen en verzorgenden in de Domstad. Zij zullen in dit netwerk kennis en ervaring uitwisselen over ontwikkelingen in de zorg.

Het netwerk zorgt daarmee voor snellere en betere groei van de kwaliteit van de zorg, op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Ook zorgopleidingen, zorgverzekeraars, cliëntenverenigingen, de provincie en andere zorgverleners hebben zich aangesloten bij dit netwerk. Per project wordt samengewerkt met relevante regionale partners.

Complexe zorg

Ook wordt de zorg in Utrecht steeds lager geïndiceerd: hierdoor krijgen complexe zorgvragers te maken met lager opgeleide medewerkers. Het herkennen van delier bij ouderen krijgt ook de nodige aandacht van het nieuwe netwerk. 


Redactie Nursing/TvV

Of registreer je om te kunnen reageren.