Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen belangrijk bij apotheek

MAARSSEN - De eerste landelijke apotheek van Nederland scoort hoge ogen bij patiënten. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS-NIPO. Verpleegkundigen spelen een grote rol binnen de zorgverlening van deze apotheek.

 
Apotheekzorg, de eerste landelijke apotheek in ons land, heeft een aantal verpleegkundigen in dienst die bij patiënten over de vloer komen voor uitleg en instructie over medicijnen. Het gaat met name om medicatie voor MS, kanker, reuma en psoriasis. ‘De verpleegkundige is een persoonlijke coach van de patiënt. Samen maken ze de geneesmiddelentherapie tot een succes’, aldus Apotheekzorg in een persbericht .
 
Bezorging
Apotheekzorg krijgt ook grote waardering in het TNS-NIPO-onderzoek op het gebied van bezorging van medicijnen. De apotheek maakt gebruik van een koeriersdienst, die patiënten in het hele land bedient. De zorgverlening van Apotheekzorg werd door patiënten beoordeeld met het rapportcijfer 9.  In totaal zijn 2500 patiënten ondervraagd door TNS-NIPO.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.