Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Actie Thuiszorg Rotterdam tegen banenverlies

Ongeveer 2 duizend werknemers van Thuiszorg Rotterdam hebben vanmiddag gedemonstreerd tegen mogelijk banenverlies door de aanbestedingen in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).
Actie Thuiszorg Rotterdam tegen banenverliesDe actievoerders hadden zich op de Coolsingel in Rotterdam verzameld en trokken daarna in optocht naar het Schouwburgplein voor een protestbijeenkomst. Die was om 14.00 uur voorbij en is zonder problemen verlopen.Toespraken
Abvakabo FNV en CNV Publieke Zaak hebben de actie 'WMO, niet zo' georganiseerd. De actievoerders hebben verantwoordelijk wethouder Jantine Kriens een petitie aan aangeboden. Vakbondsbestuurders, de ondernemingsraad van Thuiszorg Rotterdam, en een thuishulp spraken de menigte toe.Op de tocht
De baan van de ongeveer 2 duizend werknemers van Thuiszorg Rotterdam zou op de tocht staan, doordat de gemeente de aanbesteding voor huishoudelijke verzorging gunt aan twee andere organisaties. In Friesland, Zwolle, Ridderkerk, Haarlem en Twenthe protesteerden eerder al duizenden thuiszorgmedewerkers tegen het dreigende verlies van hun baan.Kiezen

De WMO, die op 1 januari in werking treedt, verplicht gemeenten met minimaal twee zorgaanbieders te werken. Spijkenisse heeft gekozen voor zeven organisaties. Inwoners kunnen de huishoudelijke hulp houden die zij nu van de Zorg en Welzijn Groep krijgen, maar kunnen ook kiezen voor een van de andere zes, waaronder Thuiszorg Rotterdam. Spijkenisse heeft de huishoudelijke hulp ook Europees aanbesteed voor buurgemeenten Bernisse en Rozenburg. Deze nemen dezelfde zeven aanbieders in de arm, aldus Spijkenisse dinsdag. 

Redactie TvV

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.