Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ben jij ook zo stout?

De Nederlandse vrouw snoept, smoest, roddelt en koopt wel eens te veel, vindt ze zelf. Dat blijkt uit het onderzoek Hoe Stout is de Nederlandse Vrouw, in opdracht van de Huishoudbeurs.
Ben jij ook zo stout?

Roddelen, af en toe flirten en met vriendinnen mannen keuren, blijven geliefde bezigheden, maar bijna alle vrouwen vinden het ook fijn om eens even helemaal alleen te zijn.
 
Lekker snoepen
Bijna acht op de tien vrouwen (er zijn er vierhonderd ondervraagd) snoept nu en dan te veel, en dan vooral chocola. Bijna de helft propt zich af en toe stiekem vol, en geniet daarvan. Bijna 50 procent geeft wel eens te veel geld uit aan onnodige zaken, vooral kleding, make-up en snoep. Ruim driekwart geeft het een goed gevoel nieuwe dingen te kopen.
 
Lekker roddelen
Roddelen doet 61 procent, en driekwart denkt daar regelmatig ook zelf het slachtoffer van te zijn. Tweederde vindt dat je als beste vriendinnen niet over elkaar mag roddelen. Om onder een afspraak uit te komen bedenkt 43 procent van de vrouwen af en toe een smoes, in het overgrote deel bij privé-afspraken. Zes op de tien vrouwen vindt het heerlijk om met vriendinnen voorbijgangers te keuren.
 
De 62e Huishoudbeurs, van 10 tot en met 18 februari in Amsterdam RAI, staat in het teken van 'stout'. Dit jaar draaide het nog om 'glamour'.
 


Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.