Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Brand in Erasmus MC

Op zondagochtend is brand ontstaan in een technische ruimte op de begane grond van de D-vleugel van het Erasmus MC – Centrumlocatie. In die vleugel liggen geen patiënten.

De brand was vrij snel geblust, maar vanwege de rookontwikkeling is een aantal afdelingen van het ziekenhuisgebouw ontruimd. Alle patiënten konden intern elders gehuisvest worden.
 
Noodstroom
Momenteel draait een gedeelte van het ziekenhuis op noodstroom. Om alle risico’s van uitval van deze voorziening uit te sluiten, is aan het eind van de dag besloten dit deel zo min mogelijk te gebruiken. Reeds overgeplaatste patiënten worden voorlopig niet teruggeplaatst en anderen worden preventief verhuisd naar andere delen van het ziekenhuis.
 
Operaties
De op maandag en dinsdag geplande operaties in de Centrumlocatie gaan niet door. Direct levensbedreigende operaties worden wel verricht. De reeds geplande patiënten worden persoonlijk geïnformeerd en worden zo spoedig mogelijk geopereerd.
 
Op orde
In het polikliniek gebouw is de stroomvoorziening geheel op orde. Dat geldt ook voor de locaties Erasmus MC – Sophia en Erasmus MC – Daniel den Hoed. Naar verwachting zal de stroomvoorziening in de Centrumlocatie maandagmiddag weer op orde zijn.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.