Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Lekkende zuurstofslang oorzaak brand Almelo

De brand in een van de operatiekamers van het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo is hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door een lekkende zuurstofslang.
Lekkende zuurstofslang oorzaak brand Almelo

De slang was geplaatst in een zuil vanwaaruit de narcose wordt toegediend. Deze conclusie is het resultaat van voorlopig onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut en de technische recherche van de politie Twente.
 
De brand
Een 69-jarige vrouw overleed op 28 september door de brand die uitbrak tijdens een operatie. In een reactie op het onderzoek benadrukt de directie van het ziekenhuis dat na de brand in alle operatiekamers van het Twenteborg de anesthesiezuilen en zuurstofslangen zijn vervangen. Zij onderschrijft de voorzorgsmaatregelen die de IGZ voor Nederlandse ziekenhuizen bekend zal maken omtrent onderhoud en inspectie van ziekenhuisapparatuur.
 
Nader onderzoek
In belang van het onderzoek van het OM wil het ziekenhuis nog niet ingaan op de oorzaak van de lekkage in de zuurstofslang. Het laat zelf onderzoek doen naar het handelen van personeel voor en na de brand.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.