Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Meer jonge kinderen met brandwonden

Het aantal zeer jonge kinderen dat moest worden opgenomen in het brandwondencentrum Rotterdam is in twintig jaar verdubbeld.
Meer jonge kinderen met brandwonden

 
In 1987 werden 37 kinderen tot vier jaar opgenomen; in 2005 waren dat er 80. Driekwart van deze verbrandingen is het gevolg van hete vloeistoffen zoals thee, koffie en damp, meldt het centrum. De ongelukken gebeuren tijdens gewone alledaagse situaties, zoals bijvoorbeeld het drinken van thee en koffie in de nabijheid van het kind.
 
Stijging
Volgens een woordvoerder van het centrum is er sprake van een gestage stijging van het aantal opnames. Ouders nemen minder dan vroeger voorzorgsmaatregelen om ongelukken te voorkomen, aldus de zegsman.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.