Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Multimediaterminal voor kraamvrouw

Het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart in Tienen (B) zet multimediaterminals in om kersverse moeders op de kraamafdeling van alle gemakken te voorzien.

 
De terminals, die worden ingezet op de onlangs vernieuwde en heropende kraamafdeling, hebben vijftien hygiënische touchscreens, in plaats van een toetsenbord. Iedere toekomstige of kersverse mamma heeft er één bij haar bed staan. Zij kan de terminal gebruiken om met behulp van een webcam haar kind te bekijken, als deze op een andere afdeling ligt. Ook internetten, televisie kijken, radio luisteren, telefoneren en de infopagina’s van het ziekenhuis bekijken behoren tot de mogelijkheden.
 
Chipkaart
Verpleegkundigen en artsen kunnen het systeem gebruiken voor het raadplegen en bijwerken van het elektronisch patiëntendossier. Voor de gegevensbeveiliging gebruiken de zorgverleners ter identificatie een chipkaart bij het inloggen.
 
Maaltijden
Het ziekenhuis is van plan om op termijn nog meer toepassingen mogelijk te maken, zoals het bestellen van maaltijden en video’s en het raadplegen van informatie over behandelingen. Zelfs het opnemen van informatie over winkels in de omgeving en openbaar vervoer staan op het wensenlijstje.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.