Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Palliatieve zorg blijft buiten WMO

De zorg voor terminale patiënten die door vrijwilligers wordt uitgevoerd blijft buiten de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).

 

VWS voorzag complicaties bij deze vorm van zorg, omdat vrijwilligers die palliatieve zorg geven vooral professionals als ‘collega’s tegenkomen, zoals verpleegkundigen. Gemeenten zijn met de invoering van de WMO verantwoordelijk voor allerlei vormen van ondersteuning, waaronder vrijwilligerswerk.

Regeling
Voor de palliatieve zorg is echter een ‘Regeling palliatieve en terminale zorg 2007’ opgesteld, waarbij wel onderzocht wordt of er een passing van het subsidiesysteem voor deze vorm van zorg nodig is.


Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.