Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Start Week van de Patiëntveiligheid

Vandaag begint de week van de patiëntveiligheid. Tijdens deze week worden op verschillende plaatsen in het land activiteiten georganiseerd.

Op het openingscongres 'Zorg voor Veiligheid' in Den Haag komen initiatieven aan bod zoals de systematische incidentenanalyse, de medicatieveiligheid, veiligheid in de chirurgie en het veiligheidsmanagement. Patiëntveiligheid is hot.

Rode draad 
'Herstel het en vertel het' is de rode draad van dit congres en het thema van de patiëntveiligheidsweek 2006. Herstel zoveel als mogelijk de ontstane schade, herstel de communicatie en het vertrouwen tussen patiënt en hulpverlener, door volledige openheid, en vertel het aan collega's zodat de kans op herhaling kleiner wordt.
Ga voor het volledige programma naar de website van Zog voor beter.


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.