Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

VVD is boos op V&VN

Vice-fractievoorzitster Edith Schippers van de VVD is woedend op de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden V&VN.

Volgens Schippers zet de V&VN  de liberalen ten onrechte weg als een partij die niets voor de handen aan het bed doet. 'Ik heb me bijvoorbeeld de laatste jaren erg ingezet voor verbetering van de carrièremogelijkheden van verpleegkundigen en daar gaan we mee door', zei zij dinsdag.
 
Zorgmeetlat
Aanleiding is de zorgmeetlat die de V&VN maandag presenteerde. Daarin beoordeelt de vereniging de verkiezingsprogramma's van de politieke partijen. De PvdA en de SP staan op nummer een. De VVD belandde samen met de Partij voor de Vrijheid onderaan. Volgens Schippers komt dat omdat de V&VN alleen naar het VVD verkiezingskrantje heeft gekeken. Zowel het CPB als allerlei stemwijzers hebben de volledige VVD-visie wel in hun vergelijkingen meegenomen.
 
Taakherschikking
De VVD  kreeg strafpunten omdat de financiële paragraaf niet duidelijk zou zijn. Ook is niet meegenomen dat de VVD zich de afgelopen jaren hard heeft ingezet voor de gewenste taakherschikking en differentiatie.
 
Websites
De V&VN vindt dat de VVD die informatie duidelijker op haar website moet zetten. 'Wij willen dat 400.000 verpleegkundigen op de website van de politieke partijen kunnen zien wat de gevolgen van een verkiezingsprogramma zijn voor hun werk', zei een woordvoerder. Die informatie is op de website van de VVD volgens hem niet beschikbaar of niet te begrijpen.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.