Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Vakbonden sturen brandbrief WMO

ABVAKABO FNV en andere bonden vinden dat werkgevers in de thuiszorg niet bereid zijn hun verantwoordelijkheid te nemen over de gevolgen van de WMO voor personeel.

 

Nadat de aanbestedingsprocedures voor de WMO in Ridderkerk, Zwolle, Noord Friesland en Haarlem slecht uitpakten voor de instellingen in die regio’s, hebben vakbonden en werkgeversorganisatie Actiz deze week overleg gepleegd. 

Afspraken

ActiZ kwam volgens de vakbonden toen met een minimale inbreng. Dat is voor de vakbonden onvoldoende. Zij hebben voorgesteld om landelijk het principe ‘mens volgt werk’ af te spreken. Vervolgens kunnen in de regio verdere afspraken worden gemaakt tussen de werkgevers en de vakbonden.

Brandbief
De bonden hebben ActiZ daarom nu een brandbrief gestuurd. Hierin eisen vijf  'zorgvakbonden' dat Actiz hun voorstellen over de gevolgen in de thuiszorg vanwege de WMO met een positief advies voorgelegd aan de werkgevers in de thuiszorg. Ook gaan de bonden de situatie aan hun leden voorleggen.Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.