Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

WHO: Vrouwen krijgen complicaties na abortus

Wereldwijd moeten jaarlijks vijf miljoen vrouwen worden opgenomen in een ziekenhuis als gevolg van complicaties na een abortus.

 

Dat staat in een rapport waarover het Britse medische tijdschrift The Lancet bericht in zijn jongste uitgave, die vandaag verschijnt.
 
Onhygiënisch
Volgens The Lancet vinden ieder jaar negentien miljoen abortussen plaats onder onhygiënische omstandigheden, vaak ook zonder dat voldoende gekwalificeerd medisch personeel aanwezig is. Daardoor sterven jaarlijks 68.000 vrouwen. Het blad baseert zich op cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO .
 
Voorkomen
Van de vrouwen die in het ziekenhuis terechtkomen, woont het merendeel in Afrika, Azië, Zuid-Amerika of het Caraïbisch gebied. Volgens de onderzoekers zijn complicaties te voorkomen met beter toegankelijke voorbehoedsmiddelen en door legale abortus onder goede omstandigheden mogelijk te maken.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.