Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Windesheim verbetert regionale arbeidsmarkt

IJsselmeerziekenhuizen en VU-Windesheim gaan samenwerken om het aanbod en vraag naar verpleegkundigen in hun regio beter op elkaar af te stemmen.
Windesheim verbetert regionale arbeidsmarkt

 

De IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord en VU-Windesheim in Zwolle hebben een convenant afgesloten waarin zij de samenwerking voor de komende drie jaar vastleggen.
 
Opleidingsbeleid
De hogeschool gaat het ziekenhuis ondersteunen met het verbeteren van het opleidingsbeleid. Daarnaast willen de organisaties het aanbod van zorgverleners in de regio beter aan laten sluiten op de vraag vanuit het ziekenhuis. De Regionale Opleidingscentra (ROC) in Lelystad en Harderwijk zijn ook bij het project betrokken.
 
Verpleegkundigen
‘In de provincie worden relatief veel verzorgenden niveau 3 opgeleid,’ licht woordvoerder Jelle Belksma van Windesheim het doel van de samenwerking toe. ‘Terwijl er een tekort is aan verpleegkundigen niveau 4. Deze zijn nodig om door te stromen naar de duale hbo-v-opleiding.’
 
Duale variant
Volgens Belksma is het aanbod van havo-leerlingen die hbo-‘ver kunnen worden onvoldoende, en zijn het met name mbo-verpleegkundigen zijn die verder willen leren in een duale variant. ‘Het ziekenhuis is bovendien bezig met ontwikkelen van functiedifferentiatie, waardoor er weer meer behoefte is aan verpleegkundigen op de diverse niveau’s,’ aldus Belksma.
 

Redactie Nursing – Christie Klaucke

Of registreer je om te kunnen reageren.