Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ziekenhuis weigert justitie dossiers

Het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam weigert justitie inzage te geven in twee medische dossiers van patiënten die een onnatuurlijke dood zijn gestorven. Volgens familie zijn medische fouten onder het tapijt geveegd.

 
Het ziekenhuis beroept zich op het medisch beroepsgeheim van de behandelend arts . De familieleden hebben aangifte gedaan bij justitie. Ze dringen aan op een onderzoek naar de omstandigheden waaronder de patiënten overleden.
 
Sterfgevallen
De twee – niet gerelateerde – sterfgevallen deden zich voor in 2002 en in 2005. Het ziekenhuis wil niet op de beschuldiging ingaan. ‘De Inspectie voor de Volksgezondheid heeft beide gevallen onderzocht en geen onregelmatigheden vastgesteld.’
 
De rechtzaak
Volgens justitie zijn de klachten serieus en is inzage in de dossiers nodig voor het strafrechtelijk onderzoek tegen de artsen. De rechter-commissaris heeft de medische dossiers al in beslag laten nemen, maar het ziekenhuis tekende direct bezwaar aan. Vanwege deze bezwaren blijven de dossiers voorlopig gesloten. Het Rotterdamse ziekenhuis eist ze terug. Op 9 januari is er een rechtzaak over.
 


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.