Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

ZonMw niet blij met nominatie 'Kwakzalversprijs'

ZonMw is verbaasd over het feit dat zij genomineerd is voor de Meester Kackadorisprijs door de Vereniging tegen Kwakzalverij. De organisatie is genomineerd vanwege haar onderzoek naar complementaire zorg.

 

De Meester Kackadorisprijs is bedoeld voor een persoon of instelling die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de bevordering van kwakzalverij.
 
Wetenschappelijk
Doel van het onderzoek naar complementaire behandelwijzen, gedaan in opdracht van VWS, is een wetenschappelijke evaluatie van acupunctuur, homeopathie en natuurgeneeswijzen. Om dit onderzoek mogelijk te maken heeft ZonMw onder andere een cursus klinische epidemiologie gefinancierd voor een aantal artsen uit de begeleidingscomissie, die onder andere acupuncturist of homeopaat zijn. ZonMw heeft hen benoemd om draagvlak te verkrijgen voor wetenschappelijk onderzoek binnen deze beroepsgroepen.
 
Argumenten
ZonMw herkent zich niet in de argumenten die de vereniging voor de nominatie geeft , die ageert tegen de samenstelling van de begeleidingscommissie met alternatieve artsen. 'De vereniging tegen Kwakzalverij en ZonMw hebben dezelfde doelstelling, namelijk de wetenschappelijke evaluatie van alternatieve behandelwijzen', aldus Henk Smid, directeur van ZonMw.
 
Uitreiking
ZonMw is een van de tien genomineerden. De prijs wordt op 4 november aanstaande in Amsterdam uitgereikt.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.