Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

ZonMw wint kwakzalverijprijs

ZonMw, een semi-overheidsinstelling die zich met de gezondheidszorg bezighoudt, heeft zaterdag de Meester Kackadorisprijs ontvangen.
ZonMw wint kwakzalverijprijs

 

De instelling zou 'de kwakzalverij in Nederland op ongekende wijze legitimeren'. Dat maakte de vereniging tegen de kwakzalverij bekend.
 
Serieus
Jurylid Douma zei in het Radio 1 Journaal dat ZonMw de alternatieve geneeskunst te serieus neemt, doordat zij bijvoorbeeld twaalfdaagse spoedcursussen voor natuurgenezers organiseert. Op deze manier zou de organisatie patiënten op het verkeerde been zetten.
 
Kritisch
Henk Smid, directeur van ZonMw, vindt de prijs niet op zijn plaats. In een reactie laat hij weten dat het belangrijk is om kritisch onderzoek te doen naar alternatieve geneeswijzen, omdat veel mensen van deze zorg gebruik maken.
 
Genomineerden
Negen genomineerden zagen de prijs aan hun neus voorbijgaan maar waren daar vast niet rouwig om. Onder hen zangeres Liesbeth List en haar medische leidsman professor Rasker en de website gezondheidsnet.nl.
 
Kwakzalver
De Meester Kackadorisprijs wordt sinds 2003 jaarlijks uitgereikt en is genoemd naar een kwakzalver uit het middeleeuwse volkstoneel.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.