Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Grootste verpleegkundige fusie ooit een feit

Op woensdag 20 december 2006 heeft Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN ) in Utrecht de grootste fusie in verpleegkundeland ooit afgerond.
Grootste verpleegkundige fusie ooit een feit

 

In 2006 zijn 33 beroepsverenigingen van verpleegkundigen en verzorgenden met de koepelorganisatie AVVV gefuseerd tot V&VN. De beroepsvereniging van zorgprofessionals vertegenwoordigd ruim 400.000 verpleegkundigen en verzorgenden, de grootste beroepsgroep van Nederland.
 
Aantrekkelijk
De problemen waar de zorgverleners iedere dag mee worden geconfronteerd zijn talrijk. Marian Kaljouw, voorzitter V&VN: 'In
Den Haag maakt men zich zorgen hoe de zorg straks betaald gaat worden. Wat ons betreft is de wezenlijke vraag echter wie die zorg straks gaat verlénen. Het is van het grootste belang dat de gezondheidszorg een aantrekkelijke sector blijft.'
 
Kwaliteit
De activiteiten van de V&VN hebben allemaal betrekking op het vergroten van de kwaliteit van de zorg en het streven naar meer doelmatigheid. De V&VN heeft als doel op dat gebied voortduren afspraken te maken met zorgverleners, verzekeraars en rancheorganisaties. Ook wil de beroepsvereniging de stem van verpleegkundigen en verzorgenden laten horen in zorginstellingen en in de politiek.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.