Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ross onderzoekt toename abortussen

Staatssecretaris Clemence Ross van Volksgezondheid wil weten of ruimere mogelijkheden voor prenatale diagnostiek leiden tot een toename van het aantal abortussen.
Ross onderzoekt toename abortussenRoss wil ook ze meer zicht op de reden waarom mensen kiezen voor een zwangerschapsonderbreking. Ze stelt een werkgroep in die dat onderzoekt, zei een woordvoerster van haar departement maandag.

Hazenlip
De EO meldde maandag in het radioprogramma De Ochtenden dat ziekenhuizen de afgelopen jaren zeker drie keer een abortus hebben uitgevoerd omdat bij de foetus een kleine afwijking als een hazenlip was geconstateerd. Gynaecologen verwachten dat dit aantal zal toenemen als vanaf 1 januari 2007 iedere zwangere vrouw na twintig weken een echo krijgt aangeboden.
 

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.