Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Arcares en Z-Org voortaan ActiZ

MAARSSEN - Brancheorganisaties Arcares en Z-Org bestaan vanaf 1 juli niet meer. Zij fuseren dan tot één organisatie met de naam ActiZ.
Arcares en Z-Org voortaan ActiZ

Het was al langer bekend dat de organisaties wilden fuseren, maar de nieuwe naam en exacte datum maakten zij pas 17 mei bekend. Z-Org (sinds 2005 de nieuwe naam van voormalige thuiszorgorganisatie LVT) is de brancheorganisatie voor onder andere thuiszorg, kraamzorg en jeugdgezondheidszorg. Arcares is organisatie voor de takken intramurale en extramurale zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen.
 
Eén CAO
Beide organisaties merkten dat zij de laatste jaren steeds meer gezamenlijke leden kregen. De grenzen tussen de branches werden hen bovendien te vaag. ActiZ gaat zich onder andere inzetten voor één CAO voor verpleging, verzorging en thuiszorg.
 


Nursing – Corine de Goede

Of registreer je om te kunnen reageren.