Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Banger voor misdaad dan voor beroerte


MAARSSEN - Het meerendeel van de Europeanen is banger voor een misdaad dan voor het krijgen van een beroerte. Dat blijkt uit de European Patient Stroke Survey, zo meldt persbureau Reuters.

 
Beroerte is in Europa de derde doodsoorzaak: jaarlijks overlijden er 650.000 Europeanen aan. Uit het onderzoek onder duizend Europeanen uit verschillende landen bleek echter dat slechts 28% zich bewust is van de risico's op een beroerte. Meer dan tachtig procent denkt dat het hem of haar niet overkomt. Zij gaven aan banger te zijn om beroofd te worden of slachtoffer te zijn van een inbraak, dan om slachtoffer van een beroerte te worden. 
 
Hoge bloeddruk
Een kwart van de onderzochte mensen had zelf minstens twee risicofactoren voor het krijgen van een beroerte, maar nog niet de helft van de testpersonen wist dat bijvoorbeeld het hebben van een hoge bloeddruk een grote risicofactor is.
 
Publicatiedatum: 10 mei 2006

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.