Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Demonstratie zorgpersoneel leidt tot succes

MAARSSEN - Het gebeurt niet snel dat verpleegkundigen op de barricade klimmen en dat het ook nog succes heeft. Bij Interzorg Noord-Holland is de directie echter al tegemoet gekomen aan wensen van de demonstrerende werknemers.
 

Ruim honderd verzorgenden en verpleegkundigen van diverse locaties van Interzorg kwamen vorige week in het nieuws omdat zij demonstreerden tegen doorgevoerde roosterwijzigingen.
 
Opgeschort
De directie had onlangs zonder medeweten van het personeel nieuwe roosters gemaakt en ook werden reiskosten en gewerkte uren niet correct uitbetaald. De Raad van Bestuur heeft de roosterwijzingen na de demonstratie opgeschort, zo meldt William Maoorlag van ABVAKABO FNV.
 
Gesprekken
Ook zullen er donderdag aanstaande gesprekken plaatsvinden tussen de directie van Interzorg en de gedupeerde verpleegkundigen en verzorgenden. In kleine groepjes kunnen de werknemers hun verhaal doen tegen de baas. "Je kunt dus stellen dat de actie heeft geleid tot een beter probleeminzicht en urgentiebesef bij de Raad van Bestuur", zegt Maoorlag.
 
Verdere acties
"Maar zij moet wel leren zich beter in te voelen in wat er leeft onder het personeel, zodat verdere acties niet nodig zijn." Volgens de regiobestuurder staan voorlopig geen nieuwe acties op stapel.
 


Redactie Nursing - Brenda Kluijver

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.