Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

EC keurt medicijn tegen 'rusteloze benen' goed

MAARSSEN - De Europese Commissie heeft het medicijn pramipexol (Sifrol(r)) goedgekeurd voor de indicatie ’Restless Legs Syndrome’, rusteloze benen syndroom of RLS. In Nederland heeft circa een op de tien mensen last van rusteloze benen.
 

Tot op heden was voor deze aandoening geen adequate medicatie beschikbaar. Sifrol(r) is in Nederland per direct beschikbaar. De komst van Sifrol(r) is dan ook een uitkomst voor de naar schatting 400.000 Nederlanders die dagelijks last ondervinden van hun rusteloze benen.

 
Branderig gevoel
Mensen met rusteloze benen klagen over een kruiperig of branderig gevoel in hun benen en hebben daardoor de onbedwingbare drang om de benen te bewegen.
 
Dopamine
Met name in de leeftijdscategorie 50+ komen rusteloze benen veel voor. Over de oorzaak van RLS is nog niet veel bekend. Onderzoek lijkt uit te wijzen dat de neurotransmitter dopamine een rol speelt bij het ontstaan van RLS.
 

Nieuwsredactie Elsevier Gezondheidszorg

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.