Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Een op zeven vertrouwt ziekenhuis niet

AMSTERDAM - Ruim anderhalf miljoen Nederlanders hebben geen vertrouwen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit een onderzoek onder vijfhonderd Nederlanders van 18 jaar en ouder.
 

Ongeveer tachtig procent van de ondervraagden zegt de ontwikkelingen te hebben gevolgd rond de ziekenhuizen in Boxmeer, Utrecht en Nijmegen.

Conflicten
Het Utrechtse Mesos Medisch Centrum heeft een van zijn anesthesiologen op non-actief gesteld wegens slepende conflicten. Ook lopen onderzoeken naar het St Radboud in Nijmegen en het Maasziekenhuis in Boxmeer.
 
Sterfgevallen
Het St Radboud sloot eind vorige maand op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg de afdeling hartchirurgie voor volwassenen wegens een bovengemiddeld hoog aantal sterfgevallen. In Boxmeer had bijna een vijfde van de patiënten na een operatie last van complicaties.
 
Belang
ngAchttien procent van de Nederlanders heeft het idee dat zijn belang niet voorop staat in het ziekenhuis, blijkt uit het onderzoek van bureau MarketResponse. Ruim de helft vindt dat zijn belang wel voorop staat. Eenderde van de ondervraagden vindt dat ziekenhuizen onvoldoende inzicht geven in hun prestaties.
Een op de tien Nederlanders is het niet eens met de stelling dat de kwaliteit van Nederlandse ziekenhuizen van internationaal niveau is; 69 procent is het daar wel mee eens.
 
Publicatiedatum: 15 mei 2006

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.