Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Excuses van Radboud voor hartpatiënten

NIJMEGEN (ANP) - Het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen heeft zojuist excuses aangeboden aan patiëntenorganisaties, de Hartstichting en de cliëntenraad academische ziekenhuizen voor de wantoestanden bij het hartlongcentrum van het UMC.
Excuses van Radboud voor hartpatiënten

Vertegenwoordigers van de organisaties waren uitgenodigd om de stand van zaken te horen. Het ziekenhuis moest eind april met onmiddellijke ingang stoppen met openhartoperaties bij volwassenen, nadat uit een onderzoek op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg bleek dat er sprake was van een ondermaats zorgproces, waardoor in Nijmegen een ongebruikelijk hoog aantal hartpatiënten overleed. Het is nog niet bekend wanneer de operaties worden hervat.
 
Schadeclaim
Het UMC heeft sinds eind april twaalf officiële klachten ontvangen van geopereerde patiënten of hun nabestaanden. Die leiden mogelijk tot een schadeclaim, aldus een woordvoerder. Volgens de onderzoekers had het ziekenhuis de dood van zeven mensen kunnen voorkomen als er minder interne conflicten waren geweest. Met de families van deze mensen voert de ziekenhuisdirectie gesprekken. Deze zeven hebben geen formele klacht ingediend volgens het UMC.

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.