Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Groot verzet tegen spoedpost

ALKMAAR - Het plan voor de Alkmaarse spoedpost, een samenvoeging van de huisartsenpost (Hapa) met de afdeling spoedeisende hulp van het Medisch Centrum Alkmaar, stuit ook landelijk op breed verzet.
Groot verzet tegen spoedpost

De huisartsen vrezen onder meer een verschraling van hun beroep.
Dat blijkt uit een intern discussiestuk dat in het bezit van het Noordhollands Dagblad is gekomen. Huisartsen die lid zijn van de corporatie Hapa discussiëren vanavond over het 115 pagina's tellende voorstel van de stuurgroep, die voor de spoedpost in het MCA is.
 
Discussie
Zo'n spoedpost is 24 uur per dag en zeven dagen in de week open. Nergens in Nederland is nog sprake van dergelijke geïntergreerde spoedpost die ook overdag operationeel is. Op de discussielijst van de LHV, waarop vrijwel alle bestuurders van de Regionale Huisartsenverenigingen zijn aangesloten, heeft niemand positief gereageerd op het feit dat de geïntegreerde spoedpost ook overdag open is.
 

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.