Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Hoogervorst: medicatie zuining verpakken

DEN HAAG - Minister Hans Hoogervorst van Volksgezondheid gaat de medicijnfabrikanten vragen hun medicijnen in kleinere hoeveelheden te verpakken. Hij heeft dat dinsdag aan de Tweede Kamer laten weten.

Begin mei concludeerden onderzoekers dat ziekenhuizen in Nederland per jaar voor enkele honderdduizenden euro's aan medicijnen weggooien.
De Kamer sprak daar toen schande van en D66 vroeg de minister om opheldering.

Minder nodig
De verspilling ontstaat doordat er bij een behandeling vaak minder medicijnen nodig zijn dan er in de verpakking zitten. De overgebleven pillen zijn niet altijd meer te gebruiken voor andere patiënten.

Zuining
Hoogervorst is al langer bezig om medicijnen minder duur te maken en patiënten en artsen aan te moedigen zuinig met medicijnen om te springen. Hij gaat deze kwestie bespreken met de medicijnfabrikanten. 

redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.