Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Kinderverpleegkundigen omarmen als eerste AVVV

MAARSSEN - Als eerste verpleegkundige beroepsvereniging heeft de VVKV (Vereniging van Kinderverpleegkundigen) zich aangesloten bij de nieuwe koepelorganisatie Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland.

Deze nieuwe, grote organisatie is de vervanger van de huidige AVVV en tot nu toe hadden zich nog geen beroepsverenigingen aangemeld. Op de meest recente ledenvergadering van de VVKV stemden alle leden voor de fusie met de nieuwe organisatie, om op die manier mee te werken aan het krachtig en strategisch positioneren van de beroepsgroep.
 
Eigenheid
De Vereniging voor Kinderverpleegkundigen is al twee jaar bezig met gesprekken over de fusie met de nieuwe AVVV. Voorheen was de vereniging bang haar eigenheid te verliezen als zij in zee zou gaan met een dergelijke grote koepelorganisatie. "Maar inmiddels is gebleken dat we net zoveel aandacht kunnen blijven besteden aan beroepsinhoudelijke zaken als voorheen", zegt VVKV-voorzitter Greet Noorda.
 
VVOV
Ook andere verenigingen zijn druk bezig de voors en tegens af te wegen. Zo besloot de VVOV (Vereniging van Oncologieverpleegkundigen) het fusietraject in te gaan. De vereniging hoopt in september een definitief besluit te nemen.
 
Individueel
De eerste fusieronde van de AVVV begint op 1 augustus dit jaar. Daarna kunnen ook individuele verpleegkundigen en verzorgenden zich aansluiten bij de nieuwe koepelorganisatie.
 

Redactie Nursing - Brenda Kluijver

Of registreer je om te kunnen reageren.