Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Leonardprijs voor Marja den Boer

ROTTERDAM - De Leonard-prijs 2006 is uitgereikt aan Marja den Boer, diabetesverpleegkundige in het Vlietland Ziekenhuis in Vlaardingen en Schiedam. Al vanaf 1990 is zij actief in de zorg voor kinderen met diabetes mellitus.
 
 

 
De Leonard-prijs - een initiatief van de Stichting Diabetes Education Study Group Nederland (DESG) - is ingesteld als eerbetoon aan een persoon (of groep personen) die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor het welzijn van het kind met diabetes mellitus. De prijs is genoemd naar Leonard Thompson, de jongen met diabetes die als eerste mens in 1922 door Banting en Best werd behandeld met insuline.
 
Inspirator
Binnen de DVN was Marja den Boer als motor en inspirator betrokken bij de organisatie van zeventien kampen voor kinderen met diabetes. Ook de gezinsweekeinden van de DVN worden door Marja georganiseerd. Haar betrokkenheid bij het individuele kind (en zijn ouders) is voor iedereen inspirerend, zo meende de jury. In Rotterdam is Marja al lange tijd de motor voor het tweejaarlijkse KIMEDI-project voor kinderen met diabetes in de regio.

Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.