Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Lotgenoten revalideren samen sneller

UTRECHT - Als patiënten samen kunnen revalideren, herstellen ze sneller. Dit stelt hoogleraar Algemene Gezondheidszorg aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht, Guus Schrijvers.

 Schrijver volgde patiënten met knie- en heupproblemen in ziekenhuizen in Utrecht en Nieuwegein. Uit zijn onderzoek blijkt dat patiënten die tegelijkertijd worden geopereerd en daarna samen revalideren, sneller opknappen na de ingreep. “Dat lotgenotencontact stimuleert de genezing en revalidatie”, stelt Schrijvers in het AD.
Eerder naar huis
De patiënten die samen revalideerden, konden gemiddeld drie dagen eerder naar huis dan patiënten die niet samen opknapten na de behandeling. Patiënten die een persoonlijke behandeling kregen, konden na een operatie gemiddeld na vijf dagen naar huis. Patiënten in andere ziekenhuizen kregen na gemiddeld acht dagen ontslag. Het eerdere ontslag betekent minder kosten voor de gezondheidszorg.
Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.