Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Nursing interviewt Hoogervorst

MAARSSEN – ‘Wat ik opmerkelijk vind, is dat huisartsen eerst klagen over een te grote werkdruk (…) en ze vervolgens gaan roepen dat ze de regie verliezen.’ In Nursing reageert minister Hoogervorst op de onrust in reactie op de taakherschikking tussen artsen en verpleegkundigen. 'Huisartsen moeten niet zeuren', is zijn mening.

 
Kort voor het interview publiceerde het blad Huisarts en Wetenschap een onderzoek waaruit zou blijken dat taakherschikking ten koste zou gaan van de patiëntenzorg. Reden voor Tweede Kamerlid Arib van de PvdA om kamervragen te stellen. Hoogervorst: ‘Mensen moeten doen waar ze goed in zijn en natuurlijk hebben artsen daarin de verantwoordelijkheid niet te ver van hun patiënt verwijderd te raken.’


Leuke tijd
Volgens de minister is het nu, mede door de taakherschikking, een leuke tijd om verpleegkundige te zijn. ‘De meerwaarde van verpleegkundigen wordt steeds duidelijker en dat biedt hen juist de kans hun vak te profileren.’

Mei
Het volledige interview staat in het nieuwe Nursing meinummer.


Redactie Nursing – Yolanda Stil

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.