Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Prematuren moeten eerder naar huis'

MAARSSEN - Te vroeg geboren baby's zijn beter af als zij thuis sondevoeding krijgen en daar leren drinken. Meestal blijven zij hiervoor echter lange tijd in het ziekenhuis.
'Prematuren moeten eerder naar huis'

Dat blijkt uit onderzoek van kinderverpleegkundigen en een kinderarts van de Isala Klinieken in Zwolle. Zij wilden bekijken of premature baby's ook thuis sondevoeding kunnen krijgen en wat daar de effecten van zijn. Die bleken zeer positief.
 
Voordelen
Zo blijkt het thuis sondevoeding geven goed voor de hechting met de ouders, de slagingskans van borstvoeding stijgt en er is minder kans op infecties dan wanneer de prematuren in het ziekenhuis verblijven. Bovendien wordt zo het aantal ligdagen teruggebracht en daarmee ook de kosten.
 
Huisbezoek
Ouders die hun kind eerder mee naar huis nemen, krijgen binnen twee dagen na ontslag huisbezoek van een verpleegkundige en daarna twee keer per week. Uit het onderzoek bleek ook dat ouders en verpleegkundigen tevreden waren met de methode.
 

Redactie Nursing - Brenda Kluijver

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.