Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Verpleegkundigen laaiend op werkgever

ASSEN - Verpleegkundigen van zorgorganisatie Interzorg Noord-Nederland dreigen met harde acties. Zij verwijten hun organisatie dat er zonder overleg roosterwijzigingen zijn ingevoerd.
 

 
Ruim honderd werknemers van Interzorg hebben gisteren geprotesteerd voor de deur van verpleeghuis Nieuw Graswijk in Assen. Volgens de boze werknemers is het nieuwe rooster zonder enig overleg ingevoerd, wordt personeel niet volledig ingeroosterd en worden reiskosten en gewerkte uren niet volledig uitbetaald. Zij eisen naleving van de cao V&V.
 
Petitie
De demonstranten overhandigden voorzitter A. van de Brand van de Raad van Bestuur een petitie met eisen en 157 handtekeningen.
Van de Brand stelde dat een aanpassing van de roosters essentieel is voor de organisatie, maar beloofde de nieuwe roosters in nauw overleg in te voeren met de medewerkers. Die namen echter geen genoegen met deze uitleg.
 
Hardere actie
Jan Vos van vakbond AbvaKabo kondigde aan dat als de directie niet met concretere oplossingen komt, hardere acties op stapel staan.
De verpleegkundigen werken bij zorgcentrum Kornoeljehof in Vries, aanleuncomplex Esborg en zorgcentrum De Hoprank in Peize en bij aanleuncomplex De Hullen in Roden.

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.