Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Wit voortaan taboe in nieuw ziekenhuis

GRONINGEN - In de nieuwbouw van het Martini Ziekenhuis in Groningen wordt steriel wit taboe. Het hospitaal heeft er bewust voor gekozen om van het nieuwe onderkomen een kleurrijk geheel te maken. Kunstenaar Peter Struycken bedacht hiervoor 47 kleurencombinaties.
 

Stress reduceren
Achttien kleuren keren terug in de nieuwbouw. Hiermee wordt volgens een woordvoerdster een healing environment gecreëerd. “We willen de stress voor onze patiënten zo veel mogelijk reduceren. In het nieuwe ziekenhuis is veel licht en ook veel kleur belangrijk. Kleuren hebben een positieve invloed op je gemoedstoestand.”
 
Officiële opening
Eerder nam Peter Struycken onder meer het interieur van gevangenis De Schie in Rotterdam onderhanden. Tevens is deze kunstenaar verantwoordelijk voor een aantal kleurrijke zalen in het Groninger Museum. De nieuwbouw van het Martini Ziekenhuis Groningen wordt in de zomer van 2007 in gebruik genomen. De officiële opening wordt in 2008 verwacht.
 
Publicatiedatum: 9 mei 2006


Nursing

2 reacties

  • no-profile-image

    Paul den Hartogh (Den Haag)

    De een vind deze kleur mooi, de ander weer een andere kleur. Ikzelf word gek van al die kleurtjes. Geef mij maar WIT! Daar word ik rustig van. Lekker schoon gevoel. Het heet niet voor niet "steriel" wit! Of is het soms weer een smoesje om de muren niet meer regelmatige te hoeven schoon maken, omdat je op gekleurde meuren het bloed en vuil niet ziet....?

  • no-profile-image

    symona

    kom bij ons op de kinderafdeling kijken in het hofpoortzieknhuis. echt leuk alle kleurtjes die wij hebben

Of registreer je om te kunnen reageren.