Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ziekenhuisapotheken voldoen niet aan eisen

DEN HAAG - Van de ziekenhuisapotheken voldoet slechts tien procent aan de kwaliteitsnormen. Dat constateert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in haar Jaarbericht 2005.
 

 
De Inspectie vindt dit een mager resultaat. Vorig jaar nog sprak de IGZ met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers af dat uiterlijk 2006 alle ziekenhuisapotheken zouden moeten voldoen aan de normen voor de bereiding van geneesmiddelen in ziekenhuisapotheken. Die zijn nu bijna tien jaar geleden geïntroduceerd, maar worden dus niet overal nageleefd.
 
Gebrekkig
Het viel de Inspectie op dat er vooral een slechte uitwisseling van medicatiegegevens binnen de ziekenhuizen was. Ook vond zij de overdracht tussen apotheken, bijvoorbeeld bij opname of ontslag van een patiënt, erg gebrekkig.
 
Normen
Begin volgend jaar voert de IGZ een herinspectie uit bij alle ziekenhuisapotheken die nog niet aan de normen voldoen. Scoren die dan nog een onvoldoende, dan worden ze onder verscherpt toezicht gesteld.
 

Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.