Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

AMC verpleegkundigen naar Jogjakarta

AMSTERDAM - Twee AMC verpleegkundigen zijn samen met een anesthesist en een traumachirurg vertrokken naar Jogjakarta, het door de aardbeving getroffen gebied op Java.
 

Het AMC traumateam zal daar het Zwolse team gaan aflossen. Het AMC kreeg een week geleden al het verzoek voor hulp van een lokale hulporganisatie. ''Dat was alleen nog te vaag om er serieus op in te gaan. Maar het Zwolse team heeft ons goed ingelicht en op basis van die informatie hebben we besloten te gaan,'' aldus Goslings.
 
Gecompliceerde breuken
Volgens traumachirurg Carel Goslings zullen zij in Jogjakarta vooral gecompliceerde breuken opereren. Het team heeft hiervoor speciaal operatiemateriaal meegenomen, zoals platen, schroeven en pennen. Het team verwacht tijdens zijn vijfdaagse verblijf in Jogjakarta ongeveer tien operaties per dag te verrichten.
 

Redactie Nursing - Alexia Hageman

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.