Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Docent verpleegkunde krijgt erepenning AVVV

UTRECHT - Docent-onderzoeker Francis Mensink is, als vierde verpleegkundige in ons land, onderscheiden met de Penning van Verdienste. Deze penning van de AVVV geldt als uitzonderlijk bewijs van eer.
 

Mensink ontving de penning tijdens haar afscheidscollege aan de Hogeschool Utrecht, voor haar grote bijdrage aan het verpleegkundig onderwijs en de vakwetenschappelijke ontwikkeling van de verpleegkunde.
 
Innovatief
Volgens de AVVV heeft Mensink in de veertig jaar die zij werkzaam was  in het verpleegkundig ondwerijs een innovatieve bijdrage geleverd aan de transfer van kennis tussen opleiding en praktijk. Mensink was actief lid van diverse onderwijskundige en ministeriële commissies binnen de verpleegkunde, waaronder de commissie Positieverbetering Verpleging en Verzorging (Commissie Werner). Ook wordt zij gezien als pionier van het master-onderwijs aan verpleegkundigen.
 
Positieverbetering
De Penning van Verdienste reikt de AVVV bij hoge uitzondering uit aan verpleegkundigen of verzorgenden die zich langdurig hebben ingezet voor de positieverbetering van de beroepsgroepen. Verplegingswetenschapper Mieke Grypdonck, oud-directeur Hanneke Hillmann van het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging (LEVV) en verpleegkundig onderzoeker Aart Pool gingen Mensink voor.
 

Redactie Nursing.nl

Of registreer je om te kunnen reageren.