Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

HBO-V's slaan handen ineen

LEIDEN/DEN HAAG - De Hogeschool Leiden en de Haagse Hogeschool hebben een nieuw curriculum ontwikkeld voor verpleegkundigen op niveau 5. In september 2006 kunnen de eerste leerlingen van start gaan.
 
HBO-V's slaan handen ineenHet curriculum van de nieuwe opleiding is opgebouwd uit vijf leerlijnen: conceptuele leerlijn, integrale leerlijn, vaardigheden leerlijn, ervaringsreflectie leerlijn en studieloopbaan leerlijn. Deze leerlijnen beschrijven de weg waarlangs de student de competenties van hbo-verpleegkundige leert verwerven. Op deze manier moeten studenten aan het eind van hun studie voldoende kennis en vaardigheden hebben opgedaan voor de beroepsuitoefening.Differentiatie

De student volgt na een brede basis in de eerste twee jaar een differentiatieprogramma. In deze periode kiest de student tevens voor een minor programma.Voltijd

De Hogeschool Leiden en en de Haagse Hogeschool zijn in februari 2005 begonnen om, in samenwerking met de praktijk, een competentiegericht curriculum te ontwikkelen. In september kunnen de eerste leerlingen aan de slag, in zowel een voltijd-deeltijd- of duale opleidinng.Ja zuster, nee zuster

Op 19 juni wordt om 14.30 uur het curriculum officieel gepresenteerd aan docenten, studenten en vertegenwoordigers uit het werkveld. De middag staat vooral in het teken van de presentatie van en de toelichting op het curriculum. Daarnaast zal special guest Hetty Blok de middag opluisteren met een stuk uit “Ja zuster, nee zuster...”.Hogeschool Leiden/ Haagse Hogeschool


Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.