Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

'Hartfilm' voor Marokkanen

DEN HAAG - De Nederlandse Hartstichting heeft, in samenwerking met het Amsterdams Patienten en Consumenten Platform en de Société Marocaine d’Athérosclerose,  de voorlichtingsfilm ‘Hart voor je Leven’ ontwikkeld. Deze film is bedoeld om Marokkanen van de eerste generatie te informeren over hart- en vaatziekten en een gezonde leefstijl te stimuleren.

De film “Hart voor je Leven” is gericht op de Marokkaanse doelgroep en gaat in op wat hart- en vaatziekten zijn en wat je zelf kunt doen om te voorkomen dat je ze krijgt. De film laat een animatie zien van een hartje dat vertelt wat hem plezier doet (gezonde leefstijlaspecten) en wat hem pijn doet (roken, vet, inactiviteit). Aan de hand van fragmenten met bekende Marokkaanse acteurs wordt humoristisch uitgebeeld wat de aspecten zijn van een ongezonde leefstijl.

 
Groepsvoorlichting
De film geschikt voor gebruik bij groepsvoorlichting over hart- en vaatziekten, gezond leven en diabetes. Hij duurt 21 minuten en is Arabisch gesproken en Nederlands ondertiteld. Uit onderzoek en praktijk is gebleken dat vooral audiovisuele middelen en persoonlijke benadering bij deze doelgroep succesvol zijn.
 


Redactie Nursing

Of registreer je om te kunnen reageren.