Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Mensen met klachten te laat naar huisarts

NIEUWEGEIN – Hoewel meer dan zeventig procent van de Nederlanders z’n gezondheid belangrijk vindt, wacht tweederde met klachten soms wel een jaar om de dokter te bezoeken. Dat blijkt uit onderzoek van Maurice de Hond.Als belangrijkste reden voor het niet bezoeken van de huisarts geven Nederlanders aan te denken dat hun klachten meestal vanzelf weer over gaan. Een kleine twintig procent denkt dat de dokter ze toch niet kan helpen of is van mening dat af en toe ziek zijn erbij hoort.
 
Verontrustend
De Maag Lever Darm Stichting vraagt aandacht voor deze cijfers omdat deze voor de preventie van darmkanker verontrustend zijn. “Bij een ziekte als dikke darmkanker zijn de kansen op genezing gunstig als de diagnose snel gesteld wordt. Met name door te late diagnose sterven ieder jaar nog 4500 mensen in Nederland aan dikke darmkanker.”, aldus directeur Hans Vroom.
 
Darmkanker speerpunt collecte
Van 12 tot en met 17 juni zullen in heel Nederland zo’n  25.000 vrijwilligers collecteren voor de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). De collectanten zullen meest einde dag langs de deuren gaan.
 
 

 

Nursing - Alexia Hageman

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.