Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

NU'91: houding directie Vita Nova onacceptabel

UTRECHT -  NU'91, beroepsorganisatie voor verpleegkundigen en verzorgenden, wijst met een beschuldigende vinger naar de directie van  Verpleeghuis Vita Nova in Oss, nadat een bewoner enkele dagen dood in zijn kamer lag voordat dit werd opgemerkt. Volgens de verpleeghuisdirectie was het de wens van de bewonder geen contact te hebben met zorgverleners.
NU'91: houding directie Vita Nova onacceptabel


Volgens vakbond NU'91 is het 'onbegrijpelijk en onacceptabel' dat dit zo is gebeurd. "Ook al heeft deze bewoner aangegeven geen zorg te willen ontvangen, het verpleeghuis is verantwoordelijk voor het welzijn van alle bewoners", aldus Rolf De Wilde van Nu'91. "Het is NU'91 bekend dat de werkdruk in dit verpleeghuis erg hoog is. Het verplegend en verzorgend personeel heeft naar hun eigen zeggen niet voldoende tijd om voldoende aandacht te kunnen geven aan elke bewoner. Wij vragen ons dan ook af of dit niet de werkelijke oorzaak is van dit trieste bericht."Gesprek

De vakbond neemt de zaak hoog op en meldt dat zij spoedig een gesprek met de directie van het verpleeghuis willen. Volgens Rolf de Wilde zal er daarbij gesproken worden over werkdruk en de gevolgen daarvan voor bewoners en zorgverleners.NU'91

Redactie Nursing

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.