Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

OM eist levenslang tegen Lucia de B.

AMSTERDAM - De advocaat-generaal heeft vandaag voor het gerechtshof in Amsterdam levenslange gevangenisstraf geëist tegen de Haagse verpleegkundige Lucia de B.  
OM eist levenslang tegen Lucia de B.

De aanklager in hoger beroep meende dat dit de enige manier is om te voorkomen dat de 44-jarige vrouw ooit weer iemand vermoordt. Het Gerechtshof in Amsterdam boog zich over de straf die is opgelegd aan de Haagse verpleegkundige Lucia de B. Eerder stelde de Hoge Raad dat een combinatie van levenslag met TBS voor Lucia niet mogelijk is. 

Moeras
Het Gerechtshof mocht bij deze zaak niet naar de bewijsvoering beoordelen. ‘De Hoge Raad heeft persé willen voorkomen dat opnieuw over de bewijsvoering gesproken zal worden’, meent verpleeghuisarts Mette de Noo, lid van het actiecomité voor een eerlijk proces voor Lucia de B. ‘Maar er is nu een weg ingeslagen en ook al leidt die naar een moeras, hij moet gevolgd worden.’

Intussen heeft Lucia de B. vierenhalf jaar gevangen gezeten.
Redactie Nursing – Christie Klaucke

Of registreer je om te kunnen reageren.