Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Overeenkomst bindend voor DES-slachtoffers

AMSTERDAM - De overeenkomst tussen farmaceutische bedrijven en hun verzekeraars met het DES Centrum geldt voor alle slachtoffers van het hormoon DES die in de regeling worden vermeld. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam afgelopen donderdag bepaald.

Met de uitspraak van het gerechtshof is de uitkering van schadevergoedingen voor DES-dochters een stap dichterbij gekomen. De farmaceuten en de verzekeraars hebben op grond van de overeenkomst 38 miljoen euro in een DES Fonds gestort. Vrouwen die tussen 1947 en 1976 tijdens hun zwangerschap het hormoon diethylstilboestrol (DES) hebben geslikt om een miskraam te voorkomen, en hun dochters kunnen daaruit een schadevergoeding krijgen. Dan moeten hun aandoeningen, variërend van een misvormde vagina tot vagina- of baarmoederhalskanker, wel aan DES toe te schrijven zijn.

Verbindend verklaren
Het hof oordeelde dat bezwaren die een aantal DES-slachtoffers of nakomelingen had ingebracht, het verbindend verklaren van de regeling niet in de weg staan.

Redactie Nursing.nl

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.