Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

PvdA wil investeren in zorgpersoneel

DEN HAAG - De PvdA wil een landelijke imagocampagne voor verpleegkundigen en verzorgenden. Dat is een van de voorstellen uit het manifest ‘Mensenwerk, de PvdA investeert in verpleegkundigen en verzorgenden’.
 
 
PvdA wil investeren in zorgpersoneel

In het manifest doet Tweede Kamerlid Anja Timmer zestien voorstellen die ertoe bij moeten dragen het beroep van verpleegkundigen en verzorgenden aantrekkelijker te maken en nieuwe mensen aan te trekken.
 
Toename zorgvraag
Vanaf 2007 zullen de eerste knelpunten op de arbeidsmarkt voor verpleegkundigen en verzorgenden zichtbaar zijn. De vraag naar zorg en de zorgzwaarte zal de komende jaren immers alleen maar toenemen. “We moeten dus nú investeren om ook straks goede zorg te kunnen bieden aan mensen die dat nodig hebben. Dat betekent dat we er voor moeten zorgen dat de verpleegkundigen en verzorgenden die nu zorg leveren dat willen blijven doen. Maar ook dat ze daartoe in staat worden gesteld. Werkers in de zorg dienen voldoende persoonlijke aandacht aan hun patiënten/cliënten te kunnen geven, invloed te hebben op het beleid en op de kwaliteit van de zorg”, aldus Timmer.
 
Het manifest is tot stand gekomen met de medewerking van werkers in de zorg, waaronder verpleegkundigen en verzorgenden uit het PvdA-netwerk Verpleegkundigen en Verzorgenden.
 

Nursing - Alexia Hageman

Gerelateerde tags

Of registreer je om te kunnen reageren.