Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Ruim zeventig klachten hartoperaties Radboud

NIJMEGEN - Letselschadeadvocaat Peter Dingemans uit Breda heeft zeventig tot tachtig klachten verzameld over hartoperaties bij volwassenen in het Universitair Medisch Centrum St Radboud (UMC) in Nijmegen.
 

De advocaat gaat die klachten voor 15 juli indienen bij de directie van het ziekenhuis. Dat heeft een woordvoerder van de belangenorganisatie Hartpatiënten Nederland gisteren gezegd.

Verwijtbaar medisch handelen
Volgens Dingemans is er bij tien tot vijftien gevallen mogelijk sprake van verwijtbaar medisch handelen. Hij gaat die gevallen voorleggen aan cardiologen en hartchirurgen van andere ziekenhuizen. Mochten die ook van mening zijn dat er medische missers zijn begaan, dan volgt een aansprakelijkheidsprocedure die jaren kan gaan duren.
 
Ruzie
Het UMC moest dit voorjaar op last van de Inspectie voor de Gezondheidszorg hartoperaties bij volwassenen onmiddellijk staken. Uit een onderzoek bleek namelijk dat in 2004 in Nijmegen meer hartpatiënten overleden dan gemiddeld. Oorzaak zou onder meer ruzie en miscommunicatie zijn tussen de verschillende specialismen die te maken hebben met de hartchirurgie.

Nursing - Alexia Hageman

Of registreer je om te kunnen reageren.