Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Teddybeer is patiënt in UMCG

GRONINGEN - Het UMC in Groningen is voor vandaag en morgen omgedoopt in 'Teddy Bear Hospital'. Kleuters kunnen spelenderwijs kennismakem met het het ziekenhuis om zo de angst voor dokters en ziek-zijn weg te nemen.
 

Het Teddy Bear Hospital is een rollenspel waarbij ongeveer 500 kleuters van acht basisscholen hun eigen teddybeer of andere knuffel meenemen naar een nagebootst ziekenhuis. Hiervoor is een van de patio’s van het UMCG omgebouwd tot een klein ziekenhuis met wachtkamers, spreek- en behandelkamers. Studenten Geneeskunde van het UMCG spelen de rol van dokter en de knuffels die van patiënt.
 
Knuffels naar ok
De kinderen begeleiden hun knuffel tijdens het bezoek aan de dokter en hoeven dus zelf geen onderzoek of behandeling te ondergaan. Wel worden ze door de dokters gevraagd te assisteren bij het onderzoek, de behandeling of zelfs een operatie.
 
Internationaal
Het Teddy Bear Hospital wordt voor de vierde keer in het UMCG georganiseerd door de International Federation of Medical Students Associations (IFMSA), een internationale organisatie van studenten Geneeskunde. Het project is naast Groningen ook in andere steden en landen een succes.
 

Nursing - Alexia Hageman

Of registreer je om te kunnen reageren.