Gratis nieuwsbrief Meld je aan voor de gratis e-mail nieuwsbrief van Nursing, TvV en TvZ. Klik hier

Tips voor veilig verblijf in ziekenhuis

UTRECHT - Ziekenhuispatiënten kunnen nu nog beter communiceren met hun hulpverleners, dankzij de nieuwe Patiëntveiligheidskaart. Deze is sinds gisteren in ieder ziekenhuis verkrijgbaar.
Tips voor veilig verblijf in ziekenhuisDoel is de patiëntveiligheid in ziekenhuizen te vergroten. Bij de kaart hoort een gebruikershandleiding voor zorgverleners.
 
Risico's in ziekenhuizen
Patiëntveiligheid gaat om het voorkomen van schade die patiënten ondervinden als gevolg van incidenten in het ziekenhuis. Patiënten zijn zich niet altijd bewust van de risico’s die verbonden zijn aan het verblijf in een ziekenhuis, laat staan dat zij weten wat zij zelf kunnen doen om de veiligheid van hun zorgproces te beïnvloeden. Om hen daarbij te ondersteunen is de Patiëntveiligheidskaart ontwikkeld.
 
Handleiding
De Patiëntveiligheidskaart en de handleiding zijn ontwikkeld door de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie in samenwerking met het met het Landelijk Expertisecentrum Verpleging & Verzorging, de Orde van Medisch Specialisten, het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de Isala klinieken. Het project werd gefinancierd door ZON MW.
 
De patientveiligheidskaart is te downloaden op de website van het platform patiëntveiligheid.
 
 

Nursing - Alexia Hageman

Of registreer je om te kunnen reageren.